[Edit: 20.03.2020] Z powodu epidemii koronawirusa, spotkanie odwołane :(.

[Edit: 01.03.2019. Dziękuje Wam za zainteresowanie. Sprzedaż biletów na drugie otwarte spotkanie degustacyjne pod szyldem 40procent.pl zakończona. Widzimy się w barze Longway, w Katowicach, 27 marca. Do zobaczenia! Tym, którzy tym razem nie mogli lub nie zdążyli kupić biletów informuję, że będą kolejne spotkania… Szczegóły niebawem.]

Alkohole Podkarpackiej Destylarni Okowity (PDO) poznałem podczas degustacji organizowanej przez Łukasza Gołębiewskiego w warszawskiej Kicie Koguta. Z tymi trunkami związana jest ciekawa historia, której początki sięgają 1880 roku. Rodzinne tradycje gorzelnicze kontynuuje tu Grzegorz Pińczuk, którego miałem okazję poznać osobiście. Ponieważ degustowane przeze mnie alkohole cechują się wyjątkowym smakiem i aromatem oraz dużą różnorodnością, postanowiłem przybliżyć je również Wam. O samych okowitach będziecie mogli poczytać na blogu już niebawem, tymczasem już teraz zapraszam Was na wyjątkowe spotkanie. 27 marca (piątek) 2020 w Katowicach, w Longway: cocktail & vodka bar, będziecie mogli poznać osobiście Grzegorza Pińczuka oraz produkowane przez niego alkohole. Zaczynamy o 18:00. Czytaj dalej lub przejdź od razu do strony z biletami >>>

Podkarpacka Destylarnia Okowity Logo
Podkarpacka Destylarnia Okowity, logo

Wysoką jakość alkoholi pochodzących z Podkarpackiej Destylarni Okowity potwierdzają wysokie noty ekspertów. Podkarpacka okowita z jabłek otrzymała w 2019 roku złoty medal podczas Warsaw Spirits Competition w kategorii okowity i destylaty owocowe niestarzone. Podkarpacka okowita z pszenicy uzyskała to samo wyróżnienie w kategorii okowity i destylaty zbożowe niestarzone. W tej kategorii bank rozbiła jednak Podkarpacka okowita z kukurydzy, która zdobyła podwójne złoto i została oceniona jako najlepsza! Już niebawem będziecie mogli sami sprawdzić czy Wasza ocena pokrywa się z opinią ekspertów.

A zatem…

  • Interesuje Cię temat polskich, kraftowych, mocnych alkoholi wysokiej klasy?
  • Chcesz doświadczyć różnicy w aromacie oraz smaku pomiędzy wódką a okowitą?
  • Masz chrapkę na wyjątkowe alkohole z ziemniaków, zbóż i owoców?
  • Chciałbyś porozmawiać z człowiekiem, który stworzył Podkarpacką Destylarnię Okowity?

Weź udział w spotkaniu organizowanym przez 40procent.pl pod hasłem „Okowity Podkarpacia”.

Podczas wydarzenia:

  • poznasz wyjątkowe alkohole z segmentu premium
  • dowiesz się czym jest okowita, jak powstaje, i dlaczego tak bardzo różni się od wódki
  • spotkasz się z człowiekiem, który kontynuuje rodzinne tradycje produkcji alkoholu
  • usłyszysz o wyjątkowym miejscu nazywanym „żywym muzeum gorzelnictwa”
  • spróbujesz aż sześciu różnych okowit Podkarpackiej Destylarni Okowity z sześciu różnych surowców: pszenicy, kukurydzy, ziemniaków, śliwek, jabłek i gruszek
  • w kameralnej atmosferze poznasz inne osoby, z którymi będziesz mógł podzielić się swoimi doświadczeniami

Bilety

Jeśli szukasz pomysłu na piątkowy wieczór, chcesz spróbować czegoś nowego albo sprawić komuś prezent-niespodziankę, kup bilety na to wydarzenie. Dzięki uprzejmości i gościnności jednego z gospodarzy warsztatów: lokalu Longway, bilety można kupić w okazyjnej cenie 55 zł. W sprzedaży także bilety Premium za 90 zł. Ich posiadacze otrzymają dodatkowo zestaw upominkowy: kieliszek do degustacji alkoholi mocnych oraz 3 próbki (tzw. sample)  o pojemności 40 ml alkoholi degustowanych podczas spotkania.

W cenie biletu otrzymujesz:

  • Udział w prezentacji dotyczącej alkoholi z Podkarpackiej Destylarni Okowity
  • Możliwość poznania jej Założyciela
  • Degustację 6 porcji alkoholi (6× ok. 20 ml) produkowanych przez Podkarpacką Destylarnię Okowity, podanych w kieliszkach degustacyjnych:
    • Podkarpacka okowita z ziemniaków
    • Podkarpacka okowita z kukurydzy
    • Podkarpacka okowita z pszenicy
    • Podkarpacka okowita z jabłek
    • Podkarpacka okowita z gruszek
    • Podkarpacka okowita ze śliwek
  • Możliwość dyskusji z innymi osobami obecnymi na spotkaniu oraz prowadzącymi
Okowity z owoców Podkarpacka Destylarnia Okowity
Okowity z owoców Podkarpacka Destylarnia Okowity
Okowity ze zbóż i ziemniaków Podkarpacka Destylarnia Okowity
Okowity ze zbóż i ziemniaków Podkarpacka Destylarnia Okowity

Głos uczestników dotychczasowych spotkań

Wybrane opinie uczestników innych tego typu wydarzeń organizowanych pod szyldem 40procent.pl

  • Nigdy nie przypuszczałem, ze podróż przez krainę wódki może być tak fascynująca. (Piotr)
  • Super spotkanie. Marcin, fajna prezentacja i szanuję wiedzę. (Jacek)
  • Marcin! Whoa! Czekałem kilka dobrych lat by ktoś wszedł z kagankiem oświaty w to społeczeństwo i zaczął mówić, wbrew pozorom, o trudnych rzeczach, w taki sposób. Dzięki! (Michał)
  • Naprawdę super! Bardzo ciekawe smaki (Krzysztof)
  • Rewelacja! Poczułem różnicę! (Marek)

Warsztaty z 40procent.pl to spojrzenie na lepszą stronę wódki. Można powiedzieć, że to filozofia „Wódka 2.0”, czyli:

  • odpowiedzialna degustacja zamiast nadmiernej konsumpcji,
  • jakość zamiast ilości,
  • konfrontacja lokalnego kraftu z masową produkcją przemysłową.

Zapraszam:

Przejdź do strony z biletami.

Bilety możesz wybrać również tutaj:


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *