fbpx

Spotkanie degustacyjne: Destyl – „nie-winne” alkohole [Katowice, 22.04.2022]

Nie-winne spotkanie

W kameralnej atmosferze, we wnętrzach prestiżowego salonu z alkoholami Wine & Co. w Katowicach, odbędzie się wyjątkowe spotkanie. Na specjalne zaproszenie 40procent.pl, 22 kwietnia (piątek) będzie można z bardzo bliska poznać markę Destyl.

Podczas spotkania degustacyjnego zaserwujemy znakomite, rzemieślnicze trunki, powstałe w efekcie kooperacji piwowarów, winiarzy i gorzelników. Tego wieczoru, oddamy się sztuce degustacji wysokoprocentowych alkoholi z winogron, piwa, i kilku innych składników. Odbędzie się również (górno)śląska premiera wyjątkowego ginu.

Mega Gość

O ciekawostkach gorzelniczego, i nie tylko rzemiosła, tworzeniu marki alkoholowej od podstaw i kraftowej rewolucji, opowie nasz gość specjalny, który przyjedzie do nas prosto ze stolicy Małopolski – Radosław Froń. Mówi o sobie, że reprezentuje branżę prawniczo-rozrywkową. Oddaje się też swoim twórczym potrzebom jako bloger i dziennikarz winiarski, pisząc między innymi dla Miasta Trunków, Monitor Magazine, Czasu Wina oraz Magazynu Winiarskiego. Zaangażowany m.in. w prace Fundacji na Rzecz Promocji i Rozwoju Winiarstwa GALICJA VITIS jako jej współzałożyciel a obecnie członek Rady Fundacji i wykładowca w Podkarpackiej Akademii Wina oraz sędzia międzynarodowych konkursów winiarskich, w tym największego w Polsce, międzynarodowego konkursu win „Galicja Vitis. Poza działalnością doradczą i aktywnością dziennikarską, jest też współwłaścicielem krakowskiego browaru rzemieślniczego – Browar Dwie Wieże oraz marki DESTYL™, pod którą są produkowane wyjątkowe, kraftowe destylaty.

Dlaczego warto?

W cenie biletu otrzymujesz:
  • Udział w kameralnym (tylko 10 miejsc!) spotkaniu i dyskusji o destylatach rzemieślniczych marki Destyl
  • Możliwość osobistego poznania twórcy marki Destyl
  • Degustację 5 porcji alkoholi (5×15-20 ml) podanych w kieliszkach degustacyjnych, w tym:
    • Destyl Riesling
    • Destyl Kozia serwatka
    • Destyl Bierbrand
    • Destyl Light: likiery stworzone z moszczu winnego
    • Destyl: Silesian Gin: Górnośląska premiera.
  • Degustacja win z winnic, które dostarczają surowce do trunków Destyl
  • Przekąski, woda
  • Możliwość wyrażenia swojej opinii na temat degustowanych alkoholi i dyskusji z innymi uczestnikami oraz prowadzącymi

Poniżej opinie kilku dotychczasowych uczestników warsztatów:

„Bardzo dobrze merytorycznie przygotowane warsztaty” (Wojtek)

„To było ożywcze i inspirujące spotkanie”. (Monika)

„Zaskakujące informacje o historii wódki. Nie miałem pojęcia o jej pochodzeniu”. (Marcin)

„Ciekawe było doświadczenie z destylatem z młodego ziemniaka. Odważny smak”. (Bezimienny)

„Nigdy nie przypuszczałem, ze podróż przez krainę wódki może być tak fascynująca.” (Piotr)

„Super spotkanie. Marcin, fajna prezentacja i szanuję wiedzę”. (Jacek)

Powrót

Bądź na bieżąco!

obserwuj lub polub