Dziękuję za Wasze zainteresowanie spotkaniem. Potrzebowaliście 7 dni aby wykupić wszystkie bilety. Oferta jest już niedostępna, ale pozostawiam informacje o spotkaniu.
***
Już 3 września (piątek) 2021 roku w Katowicach, w Restauracji Stare i Nowe, odbędzie się kolejne spotkanie degustacyjne pod szyldem 40proecent.pl. Tym razem, udało mi się skutecznie zaprosić wyjątkowego Gościa – czołowego polskiego eksperta świata alkoholi. Zaczynamy o godz. 18:00.

>> Strona z biletami <<

Łukasz Gołębiewski
Łukasz Gołębiewski

Łukasz Gołębiewski, bo o Nim mowa, przyjedzie ze stolicy do Katowic, aby spotkać się z nami, podyskutować oraz spróbować pięciu znakomitych wysokoprocentowych alkoholi klasy premium, stworzonych niedawno przez polskich rzemieślników.

Łukasz to prawdziwa skarbnica wiedzy o alkoholach. Autor licznych książek (w tym “Wódka”), felietonów, badań, opracowań raportów, wydawca spirtis.com.pl oraz magazynu o alkoholach Aqua Vitae. Juror w międzynarodowych konkursach alkoholi, twórca prestiżowego Warsaw Spirits Competition, Administrator grupy Degustujemy na FB. Można by tak w nieskończoność…

W każdym razie, Łukasz, to mój Guru w świecie trunków. A przy tym człowiek bardzo koleżeński, który chętnie dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem. Gdyby nie on, kto wie, czy projekt 40procent.pl w ogóle ujrzałby światło dzienne.
Spotkanie będzie miało formę luźnej rozmowy pomiędzy mną i Łukaszem. W trakcie spotkania, Łukasz podzieli się wiedzą, doświadczeniem oraz opowie o sztuce degustacji, którą opanował do perfekcji. Porozmawiamy też o gorzelniczym krafcie, blaskach i cieniach branży alkoholowej i wyzwaniach pracy opartej o niemal codzienne degustacje.

Przy okazji spróbujemy pięciu wyjątkowych destylatów klasy premium pochodzących od czołowych polskich Master Distillerów z gorzelni rzemieślniczych:

  1. Wódka anyżowa OXYMA. jeden z czterech premierowych produktów nowej marki stworzonej przez ukraińsko-polską parę młodych ludzi – Irynę i Pawła. Nietypowy, jak na nasze warunki smak, który już zyskał uznanie odbiorców. Destylacją przeprowadzono w Podkarpackiej Destylarni Okowity.
  2. Okowita z czerstwego chleba. nowy projekt zrealizowany przez krakowską firmę Handelek – restaurację śniadaniową i piekarnię rzemieślniczą. Bartek Rak, inspirowany rynkiem austriackim wpadł na pomysł, aby zebrać czerstwe pieczywo od innych piekarni i zawieźć do rzemieślniczej gorzelni. Wybrał… Podkarpacką Destylarnię Okowity.
  3. Wódka z zielonych ogórków. Nowość w ofercie Smarduch Family Distillery. Tu nie ma mizerii, wysokiej jakości trunek stworzono w oparciu o surowce z upraw BIO.
  4. Destyl – kozia serwatka. Prawdopodobnie pierwszy na świecie oficjalny destylat, do którego produkcji wykorzystano uboczny efekt produkcji sera koziego. Wyjątkowy trunek na wyjątkowe spotkania. Powstało zaledwie 100 buelek.
  5. Niespodzianka. Nazwę i typ tego trunku, uczestnicy poznają dopiero podczas wydarzenia.
Lista trunków, które zostaną zaserwowane podczas spotkania zostanie podana już wkrótce. Tymczasem, można już nabyć bilety w przedsprzedaży, w lepszej cenie.

>> Strona z biletami <<

W cenie biletu Standard – 69,99 zł, (59,99 zł w przedsprzedaży) otrzymujesz:

  • Udział w spotkaniu i dyskusji dotyczącej polskich destylatów rzemieślniczych klasy premium
  • Możliwość osobistego poznania Łukasza Gołębiewskiego – eksperta świata alkoholi
  • Degustację 5 porcji alkoholi (5×15-20 ml) podanych w kieliszkach degustacyjnych
  • Przekąski restauracji Stare i Nowe, woda
  • Możliwość wyrażenia swojej opinii na temat degustowanych alkoholi i dyskusji z innymi uczestnikami oraz prowadzącymi

W sprzedaży także bilety Premium za 99,99 zł (89,99 zł w przedsprzedaży). Ich posiadacze otrzymają zestaw upominkowy: kieliszek do degustacji alkoholi mocnych i 2 próbki (tzw. sample) o pojemności 40 ml wybranych przez mnie alkoholi degustowanych podczas spotkania.

Poniżej opinie kilku dotychczasowych uczestników warsztatów:

  • “Bardzo dobrze merytorycznie przygotowane warsztaty” (Wojtek)
  • “To było ożywcze i inspirujące spotkanie”. (Monika)
  • “Zaskakujące informacje o historii wódki. Nie miałem pojęcia o jej pochodzeniu”. (Marcin)
  • “Ciekawe było doświadczenie z destylatem z młodego ziemniaka. Odważny smak”. (Bezimienny)
  • “Nigdy nie przypuszczałem, ze podróż przez krainę wódki może być tak fascynująca.” (Piotr)
  • “Super spotkanie. Marcin, fajna prezentacja i szanuję wiedzę”. (Jacek)

>> Strona z biletami <<

UWAGA! Jak pewnie zauważyliście bilety dostępne są na zupełnie nowej platformie sklep.40procent.pl, na której można też zamawiać alkohole. Jeśli coś Was zainteresowało, możecie śmiało zamawiać. Wkrótce asortyment się powiększy. Jeśli zauważyliście, że coś powinno albo mogłoby działać lepiej, piszcie śmiało na 40procent@40procent.pl. Na zdrowie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *