>> Strona z biletami <<
Łukasz Gołębiewski, bo o Nim mowa, przyjedzie ze stolicy do Katowic, aby spotkać się z nami, podyskutować oraz spróbować pięciu znakomitych wysokoprocentowych alkoholi klasy premium, stworzonych niedawno przez polskich rzemieślników.
Łukasz to prawdziwa skarbnica wiedzy o alkoholach. Autor licznych książek (w tym „Wódka”), felietonów, badań, opracowań raportów, wydawca spirtis.com.pl oraz magazynu o alkoholach Aqua Vitae. Juror w międzynarodowych konkursach alkoholi, twórca prestiżowego Warsaw Spirits Competition, Administrator grupy Degustujemy na FB. Można by tak w nieskończoność…
Przy okazji spróbujemy pięciu wyjątkowych destylatów klasy premium pochodzących od czołowych polskich Master Distillerów z gorzelni rzemieślniczych:
- Wódka anyżowa OXYMA. jeden z czterech premierowych produktów nowej marki stworzonej przez ukraińsko-polską parę młodych ludzi – Irynę i Pawła. Nietypowy, jak na nasze warunki smak, który już zyskał uznanie odbiorców. Destylacją przeprowadzono w Podkarpackiej Destylarni Okowity.
- Okowita z czerstwego chleba. nowy projekt zrealizowany przez krakowską firmę Handelek – restaurację śniadaniową i piekarnię rzemieślniczą. Bartek Rak, inspirowany rynkiem austriackim wpadł na pomysł, aby zebrać czerstwe pieczywo od innych piekarni i zawieźć do rzemieślniczej gorzelni. Wybrał… Podkarpacką Destylarnię Okowity.
- Wódka z zielonych ogórków. Nowość w ofercie Smarduch Family Distillery. Tu nie ma mizerii, wysokiej jakości trunek stworzono w oparciu o surowce z upraw BIO.
- Destyl – kozia serwatka. Prawdopodobnie pierwszy na świecie oficjalny destylat, do którego produkcji wykorzystano uboczny efekt produkcji sera koziego. Wyjątkowy trunek na wyjątkowe spotkania. Powstało zaledwie 100 buelek.
- Niespodzianka. Nazwę i typ tego trunku, uczestnicy poznają dopiero podczas wydarzenia.
>> Strona z biletami <<
W cenie biletu Standard – 69,99 zł, (59,99 zł w przedsprzedaży) otrzymujesz:
- Udział w spotkaniu i dyskusji dotyczącej polskich destylatów rzemieślniczych klasy premium
- Możliwość osobistego poznania Łukasza Gołębiewskiego – eksperta świata alkoholi
- Degustację 5 porcji alkoholi (5×15-20 ml) podanych w kieliszkach degustacyjnych
- Przekąski restauracji Stare i Nowe, woda
- Możliwość wyrażenia swojej opinii na temat degustowanych alkoholi i dyskusji z innymi uczestnikami oraz prowadzącymi
W sprzedaży także bilety Premium za 99,99 zł (89,99 zł w przedsprzedaży). Ich posiadacze otrzymają zestaw upominkowy: kieliszek do degustacji alkoholi mocnych i 2 próbki (tzw. sample) o pojemności 40 ml wybranych przez mnie alkoholi degustowanych podczas spotkania.
Poniżej opinie kilku dotychczasowych uczestników warsztatów:
- „Bardzo dobrze merytorycznie przygotowane warsztaty” (Wojtek)
- „To było ożywcze i inspirujące spotkanie”. (Monika)
- „Zaskakujące informacje o historii wódki. Nie miałem pojęcia o jej pochodzeniu”. (Marcin)
- „Ciekawe było doświadczenie z destylatem z młodego ziemniaka. Odważny smak”. (Bezimienny)
- „Nigdy nie przypuszczałem, ze podróż przez krainę wódki może być tak fascynująca.” (Piotr)
- „Super spotkanie. Marcin, fajna prezentacja i szanuję wiedzę”. (Jacek)
UWAGA! Jak pewnie zauważyliście bilety dostępne są na zupełnie nowej platformie sklep.40procent.pl, na której można też zamawiać alkohole. Jeśli coś Was zainteresowało, możecie śmiało zamawiać. Wkrótce asortyment się powiększy. Jeśli zauważyliście, że coś powinno albo mogłoby działać lepiej, piszcie śmiało na 40procent@40procent.pl. Na zdrowie!